Emekliler arasında çalışan-çalışmayan ayrımının yapılmasıyla büyük tartışmalara neden olan 5 bin TL'lik tek seferlik ikramiye düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Kabine üyelerinden Giresun'a ekonomi çıkarması Kabine üyelerinden Giresun'a ekonomi çıkarması

Bu ödeme, sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında, ölüm aylığı ve ölüm geliri dosyalarında ise hak sahiplerinin hisseleri oranında yapılacak.

1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dahil, çalışması olanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye imkan veren bir dosya üzerinden ödeme yapılacak.

YANLIŞLIKLA ÖDEME YAPILIRSA DEVLET GERİ ALACAK

5 bin TL'lik ikramiye yanlışlıkla 'çalışan' emeklinin hesabına yatar ve bu para kullanılırsa, devlet 'yersiz ödeme' gerekçesiyle geri alınacak.