Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçti, toplantı gündemine iliştin açıklamalarda bulundu. 

Ancak Karadenizli fındık üreticilerinin gündeminde ise fındık taban fiyatı vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık üreticilerini sevindiren haberi konuşmasının en sonunda açıkladı. "Yaz döneminde açıkladığımız çeşitli alım fiyatları üreticilerimiz tarafından memnuniyetle karşılandı" diyen Erdoğan "Bugüne kadar rızkını topraktan kazanan tüm vatandaşlarımızın yanında olduk, yanında olmayı sürdürüyoruz" dedi.

TMO ilk fındıkları Bulancak'ta almaya başladı TMO ilk fındıkları Bulancak'ta almaya başladı

REKOLTE TAHMİNİ 725 BİN TON

2023 yılı fındık rekoltesi tahminlerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık alımı için 2023 yılında da Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) bu sene de devrede olacağını belirterek, "Ofisimizin uygulayacağı alım fiyatları yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre şu şekildedir: Giresun kalite için kilogram başına 84 lira, Levant kalite için kilogram başına 82 lira 50 kuruş olarak belirlenmiştir. Ayrıca, alımlarda her bir randıman için kilogram başına ilave 1 lira 65 kuruştan başlamak üzere prim verilecektir. Tarım ve Orman Bakanlığımız üreticilerimize ayrıca kilogram başına yaklaşık 2 lira 70 kuruş destekleme ödemesi yapacaktır. Yaklaşan yeni fındık hasat sezonu ile kabuklu fındık alım fiyatlarının üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da, "Yaklaşan yeni fındık hasat sezonu ile kabuklu fındık alım fiyatlarının üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim