Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Habertürk Tv canlı yayınında Habertürk Tv Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. 

Cemal Enginyurt: "CHP'ye geçmenin artık zamanı geldi" Cemal Enginyurt: "CHP'ye geçmenin artık zamanı geldi"

CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'un, CHP Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Haksız yere dava açılıyor diyenler, vatandaşlarımızın küçük bir yorumuna hiç affetmeden dava açabiliyorlar" diyerek yanıt verdi.

070225 2D

Bakan Tunç, CHP'li Enginyurt'un konuşmasını Ankara'da, ancak soruşturmasının İstanbul'da açılmasının gerekçesi olarak da önemli bir noktaya değindi.  

Özellikle basın yoluyla işlenen suçlarda, haber kanallarının, ya da servis edildiği yerlerin, gazetelerin merkezlerinin, yayınlandıkları yerlerin dikkate alındığını belirten Bakan Tunç, yargının bu konuda geniş bir yetkiye sahip olduğunu vurguladı, "Burada yayınlandığı yer önemli. İkametgah önemli, mağdurun ikametgahı, müştekinin ikametgahı. Yine suçun işlendiği yer, şüphelinin ikametgahı tüm bu yetki konusunda geniş bir alan var" ifadelerini kullandı. 

070225 2C

Öte yandan Cemal Enginyurt'un adını hiç telaffuz etmeyen Bakan Tunç, "Bu bahsi geçen kişiler, yargıda konuştukları bu ifadeler, yaptıkları konuşmalarla ilgili olarak binlerce vatandaşımıza dava açan kişiler bunlar. Diyorlar ya, savcılık niye dava açtı? Cumhurbaşkanı'na hakaretten bize niye dava açıldı? Bunların gerek televizyon ekranlarında, gerek sosyal medyalarında yaptıkları yorumlara ve açıklamalara karşı vatandaşlarımız da tepkilerini gösteriyor, yorumlar yapıyor ve binlerce dosyaları, şikayetçi oldukları, davacı oldukları vatandaşlar var bu kişilerin. Kendileri çıkıp bize niye dava açılıyor diyen bu insanlar, herkese dava açıyor. Açabilirler bu hakları, ama bir yandan bizim bu sözlerimiz bizim üzerimize geliniyor. Haksız yere dava açılıyor diyenler, vatandaşlarımızın küçük bir yorumuna hiç affetmeden dava açabiliyorlar. Açabilirler, bir şey söylemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi